- Regula FMG (garzile pozitionate eronat trebuiesc batute):
"Garda pozitionata eronat" este o garda (monstru) care nu pazeste nimic - aceasta este o eroare a generatorului de harti random. Pe hartile random, toate garzile pozitionate eronat trebuiesc batute (aceasta inseamna ca este interzis mersul in jurul creaturii pentru a lua o cutie a Pandorei, o comoara, un artefact, o utopia sau oricare alt obiect; de asemenea nu se poate trece pe langa garzi pentru a patrude la mijloc). In cazul in care sunt mai multe garzi pozitionate eronat, de exemplu la trecerea spre mijloc, este obligatorie lupta cu cel putin un grup (oricare dintre ele). De asemenea, nu se poate intra in alta zona daca exista un munte pozitionat eronat sau alt obiect care permite trecerea fara a lupta cu vreo garda.
Observatii:
- Garzile din jurul minelor de resurse apara doar mina - se pot lua resursele din jurul minei fara lupta cu garzile
- Pe template-ul Balance sunt foarte putine zone de granita neaparate, prin urmare trecerea este permisa
- Daca o zona are mai multe intrari separate (fiecare dintre ele este pazita) si daca un jucator a omorat una dintre garzi (a eliberat o intrare), el nu poate folosi alta intrare in zona, care are garzi pozitionate eronat
- In cazul in care exista mai multe garzi pozitionate eronat si unul dintre jucatori a omorat deja una dintre garzi iar al doilea jucator a vazut trecerea (deplasarea eroului advers) - al doilea jucator poate sa intre in acea zona fara sa se bata cu garzile. Altfel trebuie sa atace o garda.
- In cazul in care o resursa sau o comoara este in apropierea unei garzi pozitionate eronat si nu este clar ca aceasta comoara este pazita, atunci jucatorii au voie sa o ia.

- Fara DD/Fly (nu se pot folosi vrajile Dimension Door si Fly precum si artefactul Angel Wings)

- Fara Scroll-uri (pergamente) de nivelul 4-5 (nu se pot folosi scroll-urile de nivelul 4-5)

- Fara Necro (nu se poate alege Necropolis ca si castel de inceput, nu se poate folosi abilitatea Necromancy (trebuiesc eliminati din armata toti scheletii dobanditi in urma unei batalii) si de asemenea nu se pot construi cladiri pentru creaturi in castelele de Necropolis dobandite pe parcursul jocului.

- Fara Conflux (nu se poate alege Conflux ca si castel de inceput, nu se pot construi cladiri pentru trupe in castelele de Conflux dobandite pe parcursul jocului).

- Fara Diplomatie (nu se poate lua/ dezvolta abilitatea Diplomacy si nu se pot accepta creaturi dispuse sa se alieze)

- Fara Joiners (nu se pot accepta creaturi care sunt dispuse sa se alieze chiar si fara abilitatea Diplomacy)

- Fara specialitatea Logistics (nu se poate incepe cu eroii Kyrre, Gunnar, Dessa si nu se pot folosi acesti eroi in batalia finala. Batalia finala este considerata aceea care are loc cand ambii eroi au mai mult de 50% puncte de viata (HP) ale trupelor cumparate (recrutate) ).

- Fara Grail (nu se poate construi Gralul in orase)

- Fara Carto (nu se poate vizita Cartographer)

- Fara Hillfort (este interzis upgrade-ul trupelor la Hillfort)

- Fara Upgrade-uri (nu se pot face upgrade-uri la creaturile obtinute din Conservatory/Hives - Angels and Wyverns)

- Este permisa anexarea a cel mult 1 dwell de nivelul 7 pentru fiecare tip de castel de catre un juctor.

- Fara Doublebuild (nu se pot construi 2 castele de acelasi tip. Nu este permisa construirea cladirilor de unitati de nivelul 3-7, oricare alta cladire se poate construi. Exemplu: Daca un jucator incepe cu Dungeon-ul si a cucerit doua castele de Stronghold atunci ii este permis sa dezvolte doar un Stronghold si un Dungeon).

- Fara Red Rush (fara Red Rush al jucatorului de culoare Rosie) (jucatorul Rosu nu poate ataca jucatorul Albastru sau sa anexeze castelul nepazit al jucatorului Albastru in ziua 1 din oricare saptamana dupa ce jucatorul Rosu a recrutat armata noua (din orice castel sau dwell) sau a recrutat un erou nou).

- Fara Hit&Run (Fuga sau predarea in batalie nu sunt permise in primele 3 runde daca un jucator a facut mai multe daune decat a facut jucatorul advers. Este permisa fuga sau predarea daca aceasta este prima actiune infaptuita. Nu este permisa folosirea vrajilor mai mari de nivelul 3 de catre eroii fosti incarcerati care au avut nivelul 11 sau mai mare in momentul eliberarii din inchisoare.

Bug-uri de joc:
- nu este permisa intrarea intr-o zona noua abuzand de bug-ul " drum nepazit" sau dupa o lupta cu garzile unei mine
- nu este permisa folosirea bug-urilor " hero view", " reducerea garzilor neutre" sau " vanzarea artefactelor la supra pret"
- " reducerea garzilor neutre": este permis sa te retragi/ sa te predai/ sau sa pierzi eroul o data la o trupa fara upgrade (pe harta) dar aceasta are o parte din trupe cu upgrade (in momentul bataliei) si care pazeste un lucru important din joc (treceri intre zone, artefacte majore/ relicve, utopie sau pandora box), iar pentru trupele care pazesc lucuri neimportante din joc nu exista limitari.

Conditii de egalitate (in batalii):
- daca batalia este indecisa (nici un jucator nu poate distruge toate trupele celuilalt jucator), atunci jucatorul care ataca (cel care a pornit batalia) trebuie sa se retraga (chiar daca are trupe mai puternice).
- daca "shackles of war" sunt echipate de un erou atunci jucatorii trebuie sa se atace in fiecare tur (daca acest lucru este posibil).

Alegerea castelului si a culorii:
Castelele, cele disponibile pentru selectare, sunt diminuate cu 1 de catre fiecare jucator in momentul selectiei, tur dupa tur. Cand doar 3 castele au ramas pentru selectie, un jucator va alege castelul cu care va juca iar al doilea jucator va alege castelul din cele doua ramase. Al doilea jucator va alege primul culoarea. Jucatorul cu punctajul mai mic va fi cel care initiaza procesul de selectie, eliminand primul un castel. Nu este permisa alegerea aceluiasi tip de castel.

RESTARTS:
Un jucator poate cere restart doar in primele trei ture ale sale daca:
- nu exista drum spre al doilea castel pe template-ul Balance
- fara nici o conditie, daca asa considera, dar numai o singura data
Harta trebuie restart-ata daca eroul de inceput nu este de nivel 1.

Harta este generata folosind urmatoarele setari:
2 players, 0 computers, all teams = 0, water = none, monsters = strong, time limit = 6 minutes, difficulty = 130%

Lamuriri aditionale:
- vraja Disguise este permisa
- Portal of Summoning se poate construi in orice castel
- Fort/ Citadel/ Castle/ Magic/ Special buildins/ Money se pot construi in orice orase (inclusiv Necro sau Conflux)
- la cladirile de creaturi existente in orice castel (inclusiv Necro sau Conflux) se pot construi upgrade-uri
- bug-ul "town view" este permis

Traducere: Ramm, SpiceX

spear.gif (2233 bytes)